Vildsvinsnatt - Svenska Jägareförbundet

Vildsvinsnatt

Skydda grödorna

2020-05-12

27 juni planerar Jägareförbundet Södermanland en natt då vi som jägare bedriver jakt för att skydda grödorna. För att komma tillrätta med skadeproblemen i jordbrukslandskapet krävs ett samarbete på lokal nivå. Evenemanget genomförs med stöd av bland annat Vidilab, viltdepån i Valla och även LRF, vilka står för kostnaden att trikintesta de vildsvin som skjuts under natten. För att stimulera till deltagande och ökad vildsvinsjakt anordnas i samband med vildsvinsnatten ett lotteri där anmälda jägare kan vinna fina priser.

För många har pandemin som härjar inneburit en påfrestande tid, då särskilt för våra sjuka och äldre. På vårt sätt har vi jägare en möjlighet att bidra och öka modet hos de människor som påverkats på ett eller annat sätt. Under vildsvinsnatten kan de vildsvin som skjuts doneras till vård- och äldreomsorgen genom att lämna dem på samlingsplatsen i din krets.

Vi kommer med mer information om samlingsplats och information om evenemanget på hemsidan!