bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Södermanland

Kretsträff

För att uppmärksamma jaktvårdskretsarnas arbete och få igång en nytändning efter två år på sparlåga med covid-restriktioner, samlades sju av länets åtta jaktvårdskretsar på Öster Malma.

2022-05-17

 

Kretsträffen inleddes med lunch på fredagen och eftermiddagen ägnades bland annat åt att uppmärksamma några av förbundets största och viktigaste frågor just nu.
Till dessa hör bland annat fjälljakten (renmarkskommittén), rovdjuren och den omtalade vårbocksjakten. Till vår hjälp att informera och diskutera kring dessa frågor hade vi tagit in förbundsordförande Peter Eriksson, vice ordf. Mikael Samuelsson, tf. generalsekreterare Åke Granström – och som hemlig gäst vår kommande generalsekreterare Dag Lindén. Södermanland blev därmed det första län som fick chansen att träffa Dag, som tillträder sin tjänst först den 1 juni.

På fredagskvällen samlades hela gänget för en trerätters slottsmiddag med efterföljande slottspub. Många bra samtal blev det innan sängen väntade. Något som återkommande diskuterades, både under organiserade och oorganiserade former, var kretsarnas arbete och deras främsta uppgifter. I och med att strukturen för älgförvaltningen ändrades för ett antal år sedan upplever flera att det finns vissa frågetecken angående vad som faktiskt är kretsarnas huvudsakliga syfte.

Under lördagsförmiddagen fortsatte vi i samma riktning med föredrag, information och diverse kloka inspel från deltagare. Självklart tog vi även tid till att diskutera några de frågor som just nu är de största och mest uppmärksammade för Södermanlands län. Däribland varg, mångfalden av klövvilt och skyddsjakt. Men när diskussionerna var som bäst var tiden som minst, och träffen avrundades med en trevlig lunch.

Stort tack till alla inblandade som gjorde detta arrangemang till en fantastisk upplevelse!

Tillbaka till överblick