bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Vildsvinsnatta 2021

Hjälp en lantbrukare och bidra med vildsvinskött till skolor och äldreboenden!

Under två nätter – natten från fredag 9 juli till lördag och nästkommande natt 10 juli – jagar vi samtidigt på våra marker till förmån för kommunernas skolor och äldreboenden. Uppsamlingsplatser för de jägare som vill donera sina skjutna vildsvin kommer finnas i samtliga jaktvårdskretsar i Sörmland.

 

Liksom förra året genomförs evenemanget i samarbete med LRF Sörmland och med hjälp av diverse sponsorer och man kommer som deltagare ha chans att vinna fina priser genom att delta i lotteriet! Det finns ett behov av ökad samverkan och förståelse mellan lantbrukare och jägare för att finna en balans i förvaltningen. På vissa håll orsakar vildsvinen stora skador inom lantbruket och att samarbeta och jaga samtidigt på närliggande marker är ofta effektivt och leder till bättre resultat.

 

Anmälningsavgiften är 100 kr för båda dagarna, vilket går till att täcka stycknings- och paketeringskostnader. Det innebär att kommunerna kan ta del av vår resurs och erbjuda den till personer som kanske aldrig fått chansen att smaka detta fantastiska kött.

En positiv trend som kan ses efter Vildsvinsnatta 2020 är att fler har fått upp ögonen för viltkött och att efterfrågan ökar, särskilt i den offentliga sektorn. Vi hoppas att jägarna än en gång vill vara med och bidra.

 

ESS erbjuder eftersök för halva priset under den helgen

 

Anmälan här

Hur hanterar jag vildsvin innan inlämning

karta på uppsamlingsplatser 

Rapportera fällda vildsvin (vid felrapport kan du maila till kust@svjf-d.se)

Karta kretsar

Prislista Vildsvinsnatta

Tack till våra sponsorer


 

Och tack till kretsarna som bidrar till styckning och distribution.
Kiladalen
Svärta-Trosa
Öster-Malma
Mellersta Sörmland
VFO 7 Sörmland
Rekarne
Norra Sörmland
Vingåker

Om du inte redan är medlem i Jägareförbundet Södermanland kan du bli det här!

imagehgm6.png

 


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2021-04-19 2022-05-12