bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Foto Mostphotos

Kurs - styckning klövvilt

lördagen den 10 september kl 09:00, Bogesund

Hur viltet pälsas av, besiktigas, grov- och finstyckas... och tips matlagning

KALENDER Kursen lär dig vad du behöver veta för att ta hand om köttet från ditt eget klövvilt - från skottet, till färdig vakuumförpackning i frysen. Dessutom innehåller kursen tips rörande matlagning, eftersom tankarna kring hur viltet ska serveras styr hanteringen redan i slakteriet.

Under kursen lär du dig hur viltet pälsas av, besiktas, grovstyckas och finstyckas. Detta görs praktiskt i vårat slakteri av kursdeltagarna. Dessutom så berörs grunderna i god livsmedelshygien samt regler på området. I slutet av kursen finns möjlighet att köpa det finstyckade köttet och ta med hem.

I kursen ingår enklare lunch och fika!

MER info och ANMÄLAN HÄR

lör 10 sep 09:00 Bogesund

    2022-05-11 2022-05-11