bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Foto: Per Zakariasson

Foto: Per Zakariasson

Vildsvinsjaktutbildning

fredagen den 9 september kl 08:30, Forsmark

Vi behandlar vildsvinets biologi, historik och levnadsvanor. Stor vikt läggs också på viltvård och förvaltning av en vildsvinsstam.

KALENDER Utbildningens fokus handlar om jakt kopplad till hög etik. Teoripasset behandlar vildsvinets biologi, historik och levnadsvanor. Stor vikt läggs på viltvård och förvaltning av en vildsvinsstam. Aktuella frågor som skador på åkermark och skadeförebyggande åtgärder ingår. Syftet är att ge deltagaren en bred kunskap om förvaltningen av vildsvin. På kvällen har vi åteljakt kopplad till hög etik. Instruktion om urtagning ingår.

Utbildningsdeltagaren får kunskap, handfasta tips och råd om hur man förvaltar, jagar och lever med vildsvin. Allt detta gör dem till bättre jägare och bättre förvaltare!

Syfte: Ge en korrekt bild av vildsvinens biologi, populationsutveckling, vad som påverkar dem, hur vi reglerar stammarna och vad vi som berörs av vildsvin ska tänka på. Beskriva olika jaktmetoder och hur vi blir effektivare och bättre som jägare och förvaltare

Förkunskapskrav deltagare: Jägarexamen och eget klass 1 vapen

Längd: 1 heldag och kväll på ca 14-16 timmar.

Medtag: Klass 1 vapen samt övnings- och jaktammunition

Övrigt
Innehåll: ca 1,5 timme egenstudier innan kursstart. Inloggning till e-jaktutbildning distribueras några veckor innan utbildningstillfället. Sedan är det en heldag på ca 14-16 timmar med teori, skytte och åteljakt. Lunch och ammunition ingår ej. Skytten köper det/de vildsvin han/hon skjuter 45 kr kilot slaktvikt.
Mer information skickas ut innan kursstart.

fre 9 sep 08:30 - 00:00 Forsmark Info och anmälan här

2022-02-11 2022-02-11