bakgrund

Svenska Jägareförbundet

P-A Åhlen gästar Rimbo och Alhamrastugan den 15 februari kl 19 för att prata mer om invasiva arter i Roslagen och Sverige. Foto: Mostphotos/Madeleine Lewander

P-A Åhlen gästar Rimbo och Alhamrastugan den 15 februari kl 19 för att prata mer om invasiva arter i Roslagen och Sverige. Foto: Mostphotos/Madeleine Lewander

Föredrag: Hur många mårdhundar finns det i Roslagen?

onsdagen den 15 februari kl 19:00, Alhamrastugan. Ligger 5 km västerut på Uppsalavägen riksv 77 från Rimbo där Långsjön tar slut på höger sida.

Mårdhundar, vattensköldpaddor och nilgås. Det är exempel på invasiva (främmande) arter som finns i Sverige och som riskerar att spridas vidare om de inte stoppas. Onsdag 15 februari kommer P-A Åhlen från Jägareförbundets Invasiva Arter till Rimbo och berättar om sitt arbete.

KALENDER P-A Åhlén är biolog och jägare. Han leder sedan flera år på Svenska Jägareförbundets arbete med att utrota och hindra främmande invasiva arters spridning i Sverige.
Förra året sommarpratade han också i P1 om sitt arbete.
– Jag kommer att berätta en del om hur ett litet projekt för att hantera invasiva mårdhundar i norra Sverige över åren utvecklats till en fullskalig nationell insatsstyrka som hanterar alla invasiva djur, fåglar och reptiler varhelst de dyker upp i landet. Att döda djur är ibland högoktanig naturvård, säger P-A.
Alla är välkomna! Även icke medlemmar.

Jägareförbundet Rimbo

ons 15 feb 19:00 - 21:00 Alhamrastugan. Ligger 5 km västerut på Uppsalavägen riksv 77 från Rimbo där Långsjön tar slut på höger sida. Hur många mårdhundar finns det i Roslagen?

2023-01-18 2023-01-18