Stöd till stödutfodring - Svenska Jägareförbundet

Stockholms län

Foto Niklas Liljebäck

Stöd till stödutfodring

Jaktvårdskretsar i Stockholms län får bidrag av länsföreningen till stödutfodring

2018-03-20

Till jaktvårdskretsarna i Stockholms län

Våren verkar dröja och viltets kämpigaste tid på året ser ut att bli extra tuff i år med snö/skarsnö under mars och kanske in i april. På många håll i länet leder till extra hårda villkor och svält för rådjur, hjortar, vildsvin, harar med flera.

Även om snön smälter så dröjer det innan fullgott foder finns att tillgå till de vilda djuren

Jägareförbundet Stockholms län vill följa andra goda exempel i landet och bidra till att några fler djur överlever istället för att lida.
Av den anledingen erbjuder vi er som jaktvårdskretsar ett bidrag / kostnadstäckning för upp till 5000 kr per jaktvårdskrets mot uppvisande av kvitto på foder/ensilage inköpt under mars och april. I det fall ni anser att detta behövs i just er krets.

Alla kretsar har fått ett meddelande till sin kretsmejl om hur ni söker stöd till stödutfodringen!