bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Uppsala län

Foto: Familjen

En jägarröst har tystnat!

2022-09-15

Vår tidigare styrelsemedlem i Jägareförbundet Uppsala län, Göran Carlsson har gått bort. Under älgjakt söndagen den 11 september nordost om Östersund fick Göran fälla sin sista älg. Han fick även vara med om att mottaga gratulationer för den fällda älgen innan livet tog en oåterkallelig vändning. Snabba insatser till trots gick inte Görans liv att rädda. Jägareförbundet Uppsala län har förlorat en hedersmedlem och jägarkåren en viktig röst för jaktens sak i vårt samhälle. 

Göran valdes in i Jägareförbundet Uppsala läns styrelse 1996, och kom under sina 14 år i styrelsen att bidra med uppskattade insatser, bl.a när det gällde förbundets ekonomiska förvaltning.

Hans intresse för olika typer av jakt, det politiska spel som påverkar vår jakt och hur man bäst tillagade viltet var det som han brann för mest. Och inom allt detta gjorde han ett stort jobb för oss jägare. Senast på Jägareförbundet Uppsala läns årsstämma i april då Göran, sin vana trogen att från främsta raden både hedra stämman med sin närvaro men även ge en historisk tillbakablick på hur Jägareförbundet Uppsala län lagt grunden till sin goda ekonomi. Han tilldelades även Svenska Jägareförbundets finaste utmärkelse ”Guldörnen” som han med stolthet bar, alltid fastsatt på sin jägarhatt.

Det är med stor tacksamhet vi minns Görans insatser för Den uppländska jägarkåren.

 

Styrelsen Jägareförbundet Uppsala län

 

 

Tillbaka till överblick