bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Uppsala län

Från vänster: Fredrik Löfberg med Kia (3:e plats), Team Wallin med Rockey (3:e plats), Team Tvedten med Flexi (1:a plats), Team Gravemo med Harry (2:a plats) och Matilda Norell med Stella (3:e plats) Foto Thomas Lindahl

Team Tvedten och Flexi representerar Uppsala i Värmland!

2023-07-02

Efter lång tid av torka startade ett fint regn precis när spårdelen av uttagning till Regionsmästerskap i Eftersök startade! De fem bäst placerade på Länsmästerskapet i Viltspår för några veckor sedan fick idag möjlighet att ta nästa steg i tävlandet.

De tävlande mötte förutom ett välkommet regn ett utmanande spår på cirka 800-900 m som så mycket som möjligt skulle efterlikna ett riktigt jakteftersök. Ett flertal störande övriga viltspår tillsammans med skadebevis att hitta och ett spår som i princip var helt oblodat förutom några stänk på ett fåtal ställen. Vidare hade andra hundar också irrat om kring i spåret. Efter ett starkt arbete i skogen så avslutades tävlandet av ett teoretiskt prov innan det var dags för lite mat och dryck för både tävlande och domare.

Dagens vinnare och tillika Uppsala läns representant på Regionsmästerskapet i Eftersök i september i Värmland blev Team Harold Tvedten med sin labrador Flexi. Stort grattis till förstaplatsen och lycka till i Värmland!

Stort tack också till våra fem domare som förtjänstfullt både lade spåren och bedömde varsitt ekipage.

Thomas Lindahl

Thomas Lindahl

Ledamot

Hundansvarig

070-296 09 98

Thomas Lindahl

Tillbaka till överblick