bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Uppsala län

Jaktskytte-SM 2023

2023-08-15

Kort sammanfattning från Uppsala läns deltagande vid årets tävling som hölls i Skillingaryd och Hok 11-13 augusti, det var SM för Öppen klass lördag och söndagen, fredagen för klasserna dam, veteran och junior.

Från Uppsala län deltog Sven-Olov Eriksson, Lars Ström och Gustav Pettersson på fredagen. Gustav gjorde en fin prestation och slutade 3:a i juniorklassen.

Under lördagen och söndagen sköts det 2 omgångar till av samma poäng a 400 poäng. Bäst från Uppsala lyckades Ulf Eden Kravik med 711 p och slutade på en 11:e plats. Håkan Eriksson 670p och en 26:e plats och Kalle Pettersson 641p och en 37:e plats. Det var ett glatt gäng från Uppsala som deltog och fler finns att finna i resultatlistan.

Vinnaren Emil Håkansson slutade på 755 poäng vilket är en grym poäng men nästan ännu häftigare är kulsegraren Niklas Bergström som fick 388 poäng i kulgrenarna (20 skott på 10-ringad löpande älg och 20 skott på rådjur i liggande, sittande och stående ställning).

Laget från Uppsala län slutade på en fin 7:e plats.

Tävlingen var bra anordnad och banorna i otroligt bra skick. Älgbanan var helt ny, nästan så man ville ta av sig skorna när man skulle in och skjuta. Trap sköts i skjuthall, lite knepig bana där många hade bekymmer och tappade onödiga poäng. Rådjuret sköts på jättefin bana och rakt bakom den låg sportingbanan som bjöd på rätt mycket utmaning där ingen lyckades skjuta fullt vilket tyder på att den var lite för svår.

Nu är det bara att börja träna för nästa års tävling. Uttagning är 6 juni i Östhammar för er som vill testa.

För att se resultatlistorna, klicka här.

Stefan Runarsson

Stefan Runarsson

Ledamot

Jaktskytte, Kustjakt

0173-414 99
070-380 95 55

Stefan Runarsson

Tillbaka till överblick