Webbredaktionen Västmanland - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Webbredaktionen Västmanland

Du är hjärtligt välkommen med material om vad som händer både i länet och din krets.

För att ditt material skall kunna gå att pulicera lätt och att det skall se fint ut, så är jag tacksam om du tänker på följande:

Bilder måste ha en storlek på minst 300kb men helst runt 1MB. Om du skickar större bilder så måste jag beskära dessa för att de skall gå in på hemsidan. Länkar vi sedan över till FB så finns inget space i bilden och då kapas ofta huvuden eller något annat.

Tänk också på innehållet i dina bilder. Försök att visa viltet respekt i din bild. 

Alla personuppgifter som skall publiceras måste ha ett skriftligt medgivande från personen i fråga. Det gäller bilder, resultatlistor omnämnade i reportage osv. 

Medgivandeblankett hittar du här.

Ta med dig blanketten, den fyllsi  på plats med bläck och penna. Be berörda personer signera

Ta kort på medgivandeblanketten. 

öppna din länk för filinlämning. markera korter på medgivandet samt dina övriga kort och skicak upp till dropboxen. Har du ingen länk skicka ett mejl till webbred.vastmanland@gmail.com

Texter skall vara skrivna i Word eller något annat jämförbart ordbehandlingsprogram. Det går också bra att skriva texten direkt i ett mejl.  

Det jag kan göra med pdf-är att lägga dem som en länk för uppladdning i ett nytt fönster. De måste alltså kombineras med en annat text och helst också ett fotografi, annars syns de inte. Skicka därför både text och bild separat tillsammans med en pdf om du vill att denna skall ligga för nedladdning. Pdf lämpar sig därför till årsprogram, styrelseprotokoll, resultatlistor mm. 

Excellfiler för resultatlistor och annat, kan ni skicka som de är. Dessa kommer jag att göra en pdf av och sedan behöver vi en text som väcker intresse.

Stoppdatum för artiklar vi kan skicka vidare till Svensk Jakt är den 15:e varje månad för publicering månaden därpå.

Ditt bidrag skickar du till webbred.vastmanland@gmail.com

Använd kameran och fatta bildligt talat pennan och skriv. Det gör ingenting om du är en ovan skribent. Jag redigerar till texten utan att ändra på innehållet, för att göra texten så intressant som möjligt. 

Med vänlig hälsning

Webbredaktörerna i Västmanland.


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2017-03-25 2019-11-13