bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Västmanland

Vinnare LM 2018 Maria Hedlund med Sigge. Foto:Elisabet Larsson

Länsmästerskapen i eftersök avgjord

Som vanligt var det hårt i toppen när alla kretsmästarna tävlade om äran att få representera Västmanland i Regionmästerskapen den 12:e augusti.

Fr.v Tomas Johnsson, Maria Hedlund, Patrik Holmqvist, Jenny Hedström

2018-06-18

Efter en lång tids torka och värme har det varit mycket svåra förhållanden för hundarna både i kretsmästerskapen och Länsmästerskapet.  Mycket motiverade deltagare har legat i hårdträning veckovis innan tävlingsdagen den 17 juni.

Fem av sex kretsar hade haft uttagning och kom till start. Ett av ekipagen fick tyvärr bryta under tävlingens gång.  Alla övriga ekipage kom till mål trots att förhållandena inte var lätta. Tävlingen bestod av utfrågning av skytt, skottplatsundersökning, spårarbete samt skytte och teoriprov.

Både tävlande och funktionärer åt en trevlig lunch i skogen och efter denna presenterades resultatet. Det var mycket jämnt och därför var spänningen stor eftersom det var en öppen fråga vem som hade vunnit. Så här blev det:

1:a Sigge (Norrbottenspets/Gråhund) & Maria Hedlund.

2:a  Mito ( Jämthund) & Tomas Johnsson

3:a Saga ( Labrador) & Jenny Hedström

4:a Sonja ( Wachtelhund) & Patrik Holmqvist

Precis efter avslutat prisutdelning och fotografering kom det efterlängtade regnet.

Vi gratulerar Maria och Sigge till vinsten och håller tummarna för ekipaget i Regionmästerskapet som går på hemmaplan dvs. Västmanland är arrangör detta år.

Elisabet Larsson

Tillbaka till överblick