E-eftersökskurs utökad 19 mars - Svenska Jägareförbundet

Västmanland

E-eftersökskurs utökad 19 mars

Kursen omfattar 4 heldagar samt 2 teorikvällar eftersöksutbildning ur de flesta aspekter för den eftersöksintresserade. På våra viltspårkurser fördjupar vi oss i hundens utbildning. På eftersökskursen sammanfogar vi ekipaget med spårning, skytte, lagar, skottplatsundersökningar och mycket mera.

2019-02-14

Kursdatum
19/3- kl. 18.00 -20.15 Upptaktsmöte med upplägg av kursen samt teori eftersök
Studiefrämjandes lokal Västerås

21/3   kl. 18.00-20.15 Teorikväll med hundens utveckling och grundläggande spårträning

Studiefrämjandets lokal i Västerås

23/3 kl.  8.00-16.00 Praktik, Hallstahammar

24/3 kl.  8.00-16.00 Praktik, Hallstahammar

30/3 kl 8.00-16.00 Praktik, Hallstahammar

31/3 kl 8,00-16.00 Praktik Hallstahammar

En av praktikdagarna kommer att bytas ut mot en dag med skytte och mörkerövningar kl. 10-21. Vilken av dagarna det blir beror på väder.

Kursbeskrivning- praktiska delen av e-eftersöksutbildningen

Krav: Hund lämplig för eftersök. Helst genomgånget anlagsprov i viltspår med godkänt resultat, samt genomgått den digitala delen av utbildningen på jägareförbundets hemsida https://jagareforbundet.se/utbildning/eftersoksutbildning/steg-1/.  Du skall också vara medlem i Svenska jägareförbundet samt inneha klass 1 eller klass 2 vapen.

Längd: 40 studietimmar
Kostnad: 2 600 kr

Max deltagare antal: 10

Kursledare: Thomas Larsson tel. 070-608 94 40. Kontakta kvällstid vid frågor.

Syfte: Ge deltagarna en praktisk inriktad kurs som ger värdefulla kunskaper om träning och genomförande av eftersök. Allt under sakkunnig ledning.

Mål: Ge deltagarna fördjupande kunskaper och färdigheter i:

Eftersökets upplägg.
Säkerhet under alla faser.
Arbetet på skott- och olycksplatser.
Spårträning- för hund och förare.
Utbildning och användning av eftersökshundar.
Samarbete och förmedling för ökat uppklarande.
Viltets anatomi.
Eftersöksskytte.
Eftersöksjuridik.
Trafikeftersök.

Övrigt: Kursdeltagare som innan kursen utvecklat en god relation och ett väl utvecklat samspel med sin hund har en stor fördel. Svenska jägareförbundets lydnadskurser erbjuder ett utmärkt sätt att uppnå detta.

Anmälan sker till jakthund.vastmanland@gmail.com.

I anmälan skriver du namn, adress, telefon samt personnummer.
Vi vill även veta vilken ras, ålder erfarenhet och arbetssättet på din hund.
Vi uppskattar även om du berättar om dina förväntningar på kursen.
Sista anmälningsdag 2019-03-13.

Anmälan är bindande och avgiften skall vara betald före kursstart.

Anmälningsvillkor i övrigt enligt Studiefrämjandets regler https://www.studieframjandet.se/om-oss/anmalningsvillkor/  Ditt personnummer behövs då vi samarbetar med Studiefrämjandet. Här kan du läsa om varför och hur de hanteras: https://www.studieframjandet.se/om-oss/dina-personuppgifter/

Övrigt: Som kursdeltagare ansvarar du för din egen hund samt för dina egna avlossade skott om sådant förekommer på kursen. Dvs samma premisser som vid jakt. Kontrollera din och hundens försäkring