Hundträning i vildsvins- och älghägn 27 mars 2021! - Svenska Jägareförbundet

Västmanland

Foto: Susanne Sedvall

Hundträning i vildsvins- och älghägn 27 mars 2021!

I lördags hade Köping-Hallstahammars jaktvårdskrets anordnat en träff på Almunge Hundcenter för träning av hundar i vildsvins- och älghägn.

2021-03-29

Det var flera ekipage med varierande erfarenhet som hade samlats för träning i en realistisk miljö i de olika hägnen med varierande svårighetsgrad.

I det lätta hägnet för hundar med liten erfarenhet av vildsvin hade föraren möjlighet att se hur hunden beter sig i mötet med vildsvinet på nära håll. I mellanhägnet var vildsvinen mer benägna att springa undan hunden och var därmed något mer utmanande.

Under träningen fanns erfarna och kunniga handledare med som gav många bra tips hur man som förare kan hantera olika situationer som kan uppstå.

Under dagen hade också Eftersöksassistans träning med ledning av Thomas Larsson där spår lades i samma hägn som träningen genomfördes vilket gav en hel del utmaningar för både förare och hund!

Stort tack till Jimmy Gustavsson på Almunge Hundcenter!

Köping-Hallstahammars jaktvårdskrets
Martin Rapp