Ungdomsjakt med eleverna på Ösby Naturbruksgymnasium 19/2-2021 - Svenska Jägareförbundet

Västmanland

Hans Sterner och eleven Lucas Sillen har precis fått haren i pass som schillertiken Dileva har drivit fram. Foto: Jan Lundell

Ungdomsjakt med eleverna på Ösby Naturbruksgymnasium 19/2-2021

Salakretsen tillsammans med Ösby Naturbruksgymnasium genomförde en ungdomsjakt med elever och lärare den 19 februari i år.

Haren fick Oskar Haren ta ur helt på egen hand efter lite introduktion och det gjordes snyggt. Foto: Jan Lundell

2021-03-07

Ungdomarna fick höra fina drev under dagen. Eleverna fick både stå på pass och följa med hundförarna och se hur hundarna arbetade men fick också vara med och lära sig att ta ur en hare.

Jan Lundell med Finnstövartiken ( Bojan) Tone  e. Mannikarin Make u. Härvsta Asta.
Hans Sterner med Schillertiken Silverstövarens Dileva.