Aktiviteter på Öster Malma

Öster Malma har en rad aktiviteter att erbjuda, se vad som passar dig och ditt sällskap. 

Öster Malmas joggingslingor 1,5 km, 5,5 km och 7,5 km >>

Guidningar på Öster Malma >>

Smaka på vilt

Smaka på några av våra viltprodukter tillsammans med en av Öster Malmas kockar. 
Minst fem personer, tidsåtgång 30 - 60 minuter (lite beroende på antal personer). Utförs måndag - fredag.

Vi tar fram några av våra bästa viltprodukter, god ost samt lite tillbehör. Samtidigt berättar en av våra kockar lite om köket och vilthanteringen på Öster Malma. Denna aktivitet passar såväl som ett kort avbrott under konferensen, som en interaktiv förrätt eller bara som en trevlig aktivitet till fördrinken. Smaka på vilt kan självklart skräddarsys med anpassade drycker till de olika viltprodukterna.
Pris 175 kr exkl. moms per person 

Öster Malmas Viltpromenad

Smaka, lukta, känn dig igenom Öster Malmas Signum 
Minst tio personer. Tidsåtgång ca en timme (lite beroende på antal personer). Utförs måndag - fredag.

En promenad i Öster Malmas fantastiska omgivningar! Ni passerar ett antal stationer med frågor som sätter era olika smaklökar och kunskaper på prov samtidigt som ni kommer att lära er lite om vår Sörmländska fauna. Ett jättetrevligt sätt att samlas på innan middagen och fördrinken ingår! Promenaden kan genomföras när som helst på året, vid dåligt väder inne i slottet. Flyttar vi in på grund av vädret så blir tidsåtgången kortare. 

Pris per person: 175 kr exkl. moms. Då ingår smakprov & fördrink. Under promenaden får ni smaka ett antal olika produkter. Vill ni utöka med dryck till vissa av dessa stationer tillkommer 100 kr exkl. moms per person. Vi startar upp er, sedan genomför ni själva promenaden och vi möter upp er vid sista stationen. 

Skyttesimulator

Bege er på jakt utan att gå ut i skogen med hjälp av skyttesimulator med projektor och vapen. Vi ser till att ni kommer igång och sedan har ni skyttesimulatorn för er själva. Vildsvinsjakt och ett antal jaktalternativ finns. Detta lättsamma skytte är mer anpassat för lek och som en rolig aktivitet. För er som söker mer avancerat skytte rekommenderar vi vi vår skjutbana med instruktör. Skyttesimulatorn finns i sällskapsrummet Lyan i direkt anslutning till bastun. En kul kvällsaktivitet efter konferensdagens slut.
Pris per 1500 kr ex moms

En kanottur i Malmasjön

Ta en kanottur i Malmasjön som är belägen vid Öster Malma slott!
Beskåda vårt rika fågelliv, se dovhjortarna beta och njut av tystnaden.
Vi har 4 st nya kanoter att hyra ut i Malmasjön med 3 st plaster i varje.

Kostnad 400 kr ink moms för 2 timmar per kanot, paddlar och flytvästar ingår. 

Öster Malmas tipspromenad

En kort promenad på cirka 1 km

Ni kan, som en stillsam och lärorik aktivitet, gå en runda på Öster Malmas marker och samtidigt svara på 12 st frågor. Frågorna är varierande men kretsar främst runt våra djur och den fantastiska natur vi omges av. Det finns en vuxenfråga och en barnfråga vid varje station.

Ni blir instruerade, får frågeformulär och efter promenadens slut rättas resultatet och vinnare utses! Litet pris till de tre som haft flest rätt. Pris 400 kr ex moms för grupper upp till 25 personer.

Promenaden är ca 1,0 km och startar framför Röda Längan för att sedna avslutas bakom Röda Längan under eken.

Ni kan alltid "krydda" tipspromenaden eller ha den som ett komplement i samband med någon annan av våra aktiviteter.

Väljer ni tipspromenaden som gratisvariant så hämtar ni ut svarstalonger och ett facit i receptionen och sköter er sedan själva.

Prova på skytte

Utmana kamraterna i skytte eller ta chansen att prova skytte för första gången. Prova på lerduveskytte eller kulskytte under ledning av våra duktiga instruktörer som finns vid er sida på vår fina skjutbana.
Inled med träningsskytte för att sedan t.e.x avsluta med en lättsam lagtävling. Under aktiviteten hagelskytte skjuter ni på lerduvor som både flyger emot och i från er men kan även komma från andra vinklar.
Rådfråga oss så anpassar vi skyttet till just din grupps behov och önskningar.

Pris per instruktör 1500 kr / timme (momsfritt), cirka en instruktör per sex personer. Kostnad för ammunition tillkommer. Utförs måndag - fredag.

Styckning av vilt

Max tolv personer, tidsåtgång ca tre timmar, utförs måndag - fredag.

Under två timmar instruerar vår styckmästare Pontus Eriksson hur ni på ett lämpligt sätt skär ner en slaktkropp av klövvilt till färdiga delar i köket. Ni blir instruerade och har möjlighet att under tiden ställa praktiska frågor till Pontus.
Pris 5000 kr exkl. moms för hela gruppen

Hållbar Natur

Välkomna till en unik utbildningsdag i en unik miljö.

Välkomna till en unik utbildningsdag i en unik miljö. Hållbar Natur är miljöutbildningen som ger dig inspiration och kunskap för att kunna bidra till en hållbar utveckling.

Ekologen Stefan Silfverblad och miljövetaren Anna Thunman Silfverblad tar dig med på en pedagogisk vandring i Likstammens Naturrike. Här möter vi en mosaik av sjöar, rika våtmarker, blomsterängar, kulturmarker och naturskogar. Som världsmedborgare diskuterar vi globala miljöfrågor i ett lokalt perspektiv.

Frågorna som tas upp under utbildningsdagen är allmänbildande, roliga och spännande. Klimatförändringar och bevarandet av biologisk mångfald är två av de miljöfrågor som prioriteras högst på världens miljöagendor. Vad kan vi göra för att inte överskrida planetens gränser?

Hållbar Natur riktar sig främst till företag och beslutsfattare som vill utbilda sig inom Agenda 30, men även till en intresserad allmänhet.

Utbildningen tar 4 timmar och det finns möjlighet att förlänga dagen med lunch och/eller konferens. Från 15 april – 15 oktober genomförs utbildningen helt och hållet utomhus. Kläder för vandring i skog och mark

Kostnad för grupper på 10-20 deltagare: 15 000 kronor ex moms.

För mindre grupper eller större grupper - pris efter överenskommelse.

För mer information se www.hallbarnatur.se

Gratis och lätt

Öster Malmas joggingslingor

Viltstigen 1,5 km, Sörtorpsrundan 5,5 km, Malmarundan 7,5 km 
För pdf >>

Viltvårdstigen - en lärande promenad 

Viltvårdstigen tar er med genom omväxlande natur kring Öster Malma. En dryg kilometer i helt vanliga promenadskor bjuder er på vilda möten och kunskap om traktens vilda djur. Bland annat leder den till det spännande vildsvinshägnet.

Samtidigt får ni se hur Svenska Jägareförbundet arbetar med viltvård och lära er hur vi alla kan bli viltvårdare. Viltvård var ett bärande motiv när Svenska Jägareförbundet bildades 1830. Viltvård syftar till att på något sätt förbättra levnadsbetingelserna för en eller flera viltarter. Det kan handla om åtgärder för att förbättra tillgången till föda, skydd och vatten, men även att minska predation genom jakt på rovdjur och att beskatta viltstammarna på ett hållbart sätt. 

Öster Malmas Tipspromenad

Ni kan, som en stillsam och lärorik aktivitet, gå en runda på Öster Malmas marker och samtidigt svara på 12 st frågor. Frågorna är varierande men kretsar främst runt våra djur och den fantastiska natur vi omges av. Det finns en vuxenfråga och en barnfråga vid varje station.

Promenaden är ca 1,0 km och startar framför Röda Längan för att avslutas bakom Röda Längan under eken. Väljer ni tipsromenaden som gratisvariant så hämtar ni ut svarstalonger och ett facit i receptionen och sköter er sedan själva.

Konstutställningen Nordic Wildlife Art

Både i slottet och i Lagårns restaurang får ni följa hur skickliga naturmålare i Norden har bevarat många oförglömliga ögonblick i naturen. Med utställningarna vill vi tillsammans med föreningen Nordic Wildlife Art öka intresset för konst där djur, natur och landskap har en framträdande roll. 

Slottet är öppet onsdagar och fredagar mellan kl. 13.00 -14.00, välkommen på en rundvandring på egen hand.

För mer information om Nordic Wildlife Art >>