Gårdsbutik med viltkött och presentartiklar

En gårdsbutik med viltkött från Sörmland. Närproducerade livsmedel från Sörmland med omnejd. Annorlunda presentartiklar med anknytning till natur, jakt och vilt.

Framför allt har gårdsbutiken viltkött som hanterats i vårt eget viltslakteri. Älg, hjort, annat klövvilt och fågel. Sortimentet varierar av naturliga skäl efter säsong, men ring och hör med oss om du söker något särskilt. Allt viltkött säljs som frysvara.

Vår personal ger dig gärna tillagningstips. Vi vill erbjuda alla att laga och äta en god, klimatsmart, nyttig och hälsosam viltmaträtt! I gårdsbutiken kan vi förutom viltkött och livsmedel även erbjuda ett stort antal presentartiklar - de flesta på temat vilda djur och natur. 

Fakta om viltkött

Viltkött är vardagsmat – ett naturligt kött som är nyttigare, magrare och mer näringsrikt än annat kött. Ät vilt utan att jaga.

Viltkött är lätt att laga - Inte konstigare än att tillaga annat kött. Du kan ersätta vilket annat kött som helst med viltkött. 

Visste du att

- Viltkött innehåller en högre halt av mineraler, speciellt järn och zink.
- Viltkött är naturligt – fritt från främmande tillsatser som antibiotika och färgämnen
- Viltkött är magert och proteinrikt
- Viltkött är gott, djuren betar på naturliga betesmarker som ger god smak åt köttet
- Viltkött är lätt att lyckas med eftersom det är smakrikt och mört. Se bara till att det inte blir för genomstekt och torrt
- Viltkött är klimatsmart. 

Öppettider i Gårdsbutiken

Vardagar kl. 8.00 - 17.00 (stängt röda dagar). För information om helgerna, kontakta receptionen på tfn. 0155- 24 62 28

Öster Malma Restaurang

Passa även på att besöka vår viltrestaurang där vi alltid serverar viltkött till lunch. Öppet måndag - lördag kl. 11.30 - 14.00.

Öster Malma Wildlife Park

Ett vilthägn med älg, mufflon, kron- och dovhjort i deras naturliga miljö. Här finns även en mängd olika fåglar t.ex. tjäder, rapphöna och den sällsynta fjällgåsen.
För mer info >>