Vilda menyer på Öster Malma mitt i Sörmland

Öster Malmas slottsmenyer

Minimum 15 personer för beställning. Kontakta receptionen för prisuppgift. 

Förrätter 

Rökt havskatt med svartrot brynt hollandaisesås och syrad karljohansvamp

Gravad och sotad lax med böcklingkräm och dillpicklad gurka samt fröknäcke

Fisk och skaldjurscheviche med havtorn pepparrot samt lökchips och dill & gräslökscreme

Färsk ravioli fylld med karljohansvamp och rökt vildsvin samt picklad lök och rökt rotselleripure

Kryddgravad älgentrecote med confiterad äggula friterad rödbeta och dill samt wiskeysenapsdressing

Blodpudding på renblod med krispigt vildsvinsbacon äppelsallad och rårörda lingon

Varmrätter

Långbakad vildsvinsbog med grillad vilsvinsfilé tryffelsky confiterad potatis och örtig jordärtskockspure

Timjanstekt dovhjortsrygg med mandelpotatisstomp och inlagd pumpa havtornsgele & smörad viltbuljong

Kronhjortsmedaljong med sojabakad vildsvinssida och edamamepure samt lakritsglacerade betor och pepparsky

Helstekt älginnanlår med bakade steklökar och shalottenlökskräm morotscrudite med fänkålsfrö och pepparrotskryddad gräddsky

Lättrökt andbröst med säsongens risotto med rostad vitlökssky torkade körsbärstomater och friterade rotfrukter

Desserter

Bakad havtornscheesecake med rostad vitchoklad cognacsmarinerade björnbär och maräng

Chokladterrin med lingonsorbet brända mandlar och lakritssås

Hallonbavaroise med vitchoklad och flädermousse lime & myntagele och lakritsflarn

3 sorters ost från jûrrs mejeri med kökets marmelader och fröknäcke

Självklart kan du i samråd med vår köksmästare själv sätta ihop menyn och ge middagen din egen personliga prägel.