7000 nya tallar när Henrik budade hem Zeiss-kikaren - Svenska Jägareförbundet

Rädda älgen

ZEISS super-premium kikaren gick för 21500 kr i auktionen för Rädda älgen.

7000 nya tallar när Henrik budade hem Zeiss-kikaren

Henrik i Skåne la sista budet i auktionen och köpte ZEISS super-premium kikaren i nya Victory RF-serien med laseravståndsmätare för 21 500 kr. Pengarna räcker till att plantera 7 000 tallplantor.

2019-10-07

- Vi är jätteglada för responsen, 110 bud lades, säger marknadschef Oscar von Stockenström.

Det rekommenderade nypriset för kikaren är 33 000 kr. Det är alltså väl värt att vara med och buda på Rädda älgens auktioner på Tradera där pengarna går till nya tallplantor.

- Vi vill också sända ett stort tack till Zeiss för deras generösa bidrag till Rädda älgen-kampanjen, säger Oscar von Stockenström.
- Och håll utkik för snart kör vi igång en ny auktion!

Älgen behöver bättre förutsättningar i våra svenska skogar. Därför auktionerar Svenska Jägareförbundet ut produkter där intäkterna går till att plantera mera tall, älgens naturliga föda, i Sverige. Om inte mängden tall ökar blir konkurrensen med människan och skogsbruket för stort.