Helgkurs med Peter Ekeström - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Halland

Helgkurs med Peter Ekeström

2021-03-09

Helgkurs på Lyskulle Vallda 22-23 maj 2021

med Peter Ekeström, Dogworks

Inkallning & Följsamhet

Två dagars kurs, och som vanligt börjar vi med en föreläsning och bildspel om mitt sätt att jobba för att få en jakthund (eller vilken hund som helst) att bli mer följsam.

Målet är att få hunden ännu mer uppmärksam på mig. För att nå dit måste jag vara tydlig och begriplig för hunden. Det gör jag bäst genom att utnyttja och använda hundens eget språk, signalerna. Då kan jag enklare få hundens uppmärksamhet, och en fungerande följsamhet bygger alltid på att vinna hundens uppmärksamhet.

Dag 1 börjar vi med bildspelet, där jag visar och berättar om hur hundar kommunicerar och om mitt sätt att använda detta signalspråk för att bli tydlig för hunden när det gäller broms, följsamhet och inkallning. Sedan tränar vi praktiskt resten av dagen.

Dag 2 kör vi övningar i stigande svårighetsgrader som är kopplade till varje enskild hund och förare. Det är också nu vi börjar jobba med belöningar långt ifrån ”godis ur handen”, vi letar oss in i hundarnas automatiska belöningssystem, målet för en hundförare är att bli en ”belöningsmaskin” i hundens ögon. Dagen avslutas med ytterligare ett bildspel, där fokus ligger på tips och tricks för att få hunden att vilja lyssna bättre.

Alla kursens praktiska övningar är individbaserade. Alla hundar är individer, precis som alla förare. Dessutom har alla ekipage olika förkunskaper. Men hundarnas och förarnas ålder, kön, ras och erfarenheter spelar ingen roll. Allt handlar om individen.

Pris 2.800 kr, inklusive fika OBS! ingen lunch ingår Anmälan till: Lars Eriksson lars.eriksson945@gmail.com eller 070-6332664

Bindande anmälan, begränsat till 15 - 20 platser

Jägareförbundet Kungsbacka

 

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick