bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Halland

Hundkurs med Peter Ekeström

2022-03-16

Hundkurs ”Inkallning och följsamhet” med Peter Ekeström från Dogworks

Äntligen är det dags för Kungsbackakretsens årliga hundkurs i samarbete med Peter Ekeström från Dogworks! Innformation om anmälan finns längst ned i inbjudan.

Helgkurs på Lyskulle Vallda 14-15 maj 2022 

Två dagars kurs, och som vanligt börjar vi med en föreläsning och bildspel om mitt sätt att jobba för att få en jakthund (eller vilken hund som helst) att bli mer följsam.

Målet är att få hunden ännu mer uppmärksam på mig. För att nå dit måste jag vara tydlig och begriplig för hunden. Det gör jag bäst genom att utnyttja och använda hundens eget språk, signalerna. Då kan jag enklare få hundens uppmärksamhet, och en fungerande följsamhet bygger alltid på att vinna hundens uppmärksamhet.

Dag 1 börjar vi med bildspelet, där jag visar och berättar om hur hundar kommunicerar och om mitt sätt att använda detta signalspråk för att bli tydlig för hunden när det gäller broms, följsamhet och inkallning. Sedan tränar vi praktiskt resten av dagen.

Dag 2 kör vi övningar i stigande svårighetsgrader som är kopplade till varje enskild hund och förare. Det är också nu vi börjar jobba med belöningar långt ifrån ”godis ur handen”, vi letar oss in i hundarnas automatiska belöningssystem, målet för en hundförare är att bli en ”belöningsmaskin” i hundens ögon. Dagen avslutas med ytterligare ett bildspel, där fokus ligger på tips och tricks för att få hunden att vilja lyssna bättre.

Alla kursens praktiska övningar är individbaserade. Alla hundar är individer, precis som alla förare. Dessutom har alla ekipage olika förkunskaper. Men hundarnas och förarnas ålder, kön, ras och erfarenheter spelar ingen roll. Allt handlar om individen.

Pris 3000:- kr, inklusive fika OBS! ingen lunch ingår

Anmälan till: Lars Eriksson lars.eriksson945@gmail.com eller 070-6332664

OBS! Bindande anmälan, begränsat till 15 – 20 platser

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick