Höstlovsjakt på Skedhult 181030 - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Jönköpings län

Höstlovsjakt på Skedhult 181030

Foto ansvarig Gunnar Lindblad

2018-10-31

 

I går tisdagen den 30 oktober var det dags för den årliga höstlovs jakten för ungdomar på Skedhult utanför Eksjö.

Jägareförbundet vänder sig till ungdomar som är intresserade av jakt. Vi vänder oss till ungdomar upp till 25 år. Är man oerfaren har man med sig en fadder.

 Vid gårdagens jakt var det sju ungdomar plus faddrar som kom förväntansfulla till Skedhult på morgonen.

Jakten inleddes med genomgång av dagens förutsättningar och genomgång av hur jakten skulle gå till. Det vilt som skulle jagas under dagen var hare, räv och rådjur.

Förutsättningarna för att jaga kanske var de bästa då det regnat hela natten och de hundar som släpptes hade lite svårt att få upp vilt. Efter ca en halv timma kom första upptaget. Drevet buktade bra och drevdjuren, en get med kid visade sig för flera passkyttar dock utan att kunna fällas.

 Efter första drevet var dags att fika och lite samtal om vad som hänt i första såten.

Därefter släpptes hundarna igen, nu i ett nytt område.

Denna gången blev det upptag lite snabbare än i första såten. I denna såten blev ett rådjur fällt av en mycket glad ung jägare och lika glad fadder.

Dagen avslutades som sig bör med korvgrillning.  De flesta ungdomarna hade under dagen fått se något vilt och kan tänka sig att komma tillbaka.

Vi vill också passa på att tacka hundförare, jaktledare och faddrar som deltar på jakten, utan er hade detta inte varit möjligt.

 

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick