Länsmästerskapet i eftersök i Jönköpings Län 2019 - Svenska Jägareförbundet

Jönköpings län

LM eftersök Sibbarps i Sävsjö 2019 Foto Inger Andersson.

Länsmästerskapet i eftersök i Jönköpings Län 2019

Hans Hoglestien med Wiemaranen Uffe blev årets vinnare på Länsmästerskapet i eftersök i Jönköpings Län 2019 Söndagen den 16 juni gick länsmästerskapet i eftersök av stapeln på Sibbarps skjutbana i Sävsjö kommun.

Lm eftersök 2019 Hans Hoglestien med Wiemaranen Uffe Foto Inger Andersson

2019-06-20

9 hundar kom till start i en varm och soligt försommar morgon. Där samtliga samlades och fick lite fika innan de fick reda på vilka domare de skulle ut i skogen med.

Samtliga åkte sedan till skogen med stor förväntan om hur det skulle gå denna dag.

De flesta fick viltstörning i spåren som gjorde att det inte blev så lätt för ekipagen.

När alla var klara med spåren blev det skytte för samtliga innan det var dags att återvända till skjutbanan för det skriftliga provet samt kontrollera viltdelar i de lådor som fanns på plats.

När alla var klara serverades det god smörgåstårta med kaffe och därefter blev det prisutdelning.

På 1:a plats kom representanten från Jönköpings Södra Hans Hoglestien med Wiemaranen Uffe. Stort grattis till dem båda som nu skall representera Jönköpings Län i Regionsmästerskapet i eftersök som går av stapeln den 4/8 i Värnamo. Vi önskar lycka till !

På 2:a plats kom Värnamos representant Toni Lindroth med gråhunden Björnjägarens Arar Thor.

På 3:e plats kom Vaggeryds representant Malin Westin med gråhunden Beckarydets Chilla

Alla hade en trevlig dag i ett varmt och strålande väder. Tävlingen var mycket bra arrangerad av huvudansvarig Jonas Samuelsson samt övriga i Sävsjö kretsen.

De lämnar nu över stafettpinnen till Vetlanda kretsen som står som värdar för 2020 års Länsmästerskap

Marie Berglind

Sammankallande Hundgruppen Jönköpings Län