Intervju med Jonathan Lilja om Få älgar har skjutits under årets jakt P4 Jönköping - Svenska Jägareförbundet

Jönköpings län

Fotograf: Bengt Olsson / Mostphotos

2020-01-31

Ungefär en tredjedel av alla älgkalvar som är tillåtna att jaga under hösten och vintern har ännu inte skjutits. Det kan beror på att antalet älgkalvar är färre än vad man räknat med.

Totalt har 1 200 kalvar av 1 900 skjutits hittills i Jönköpings län och det kan bli svårt att hinna med att skjuta resten innan säsongen slutar sista januari.

– Det vi ser framförallt är att kalvjakten släpar efter. Vi har inte skjutit de kalvar som finns enligt plan, säger Jonatan Lilja, jaktvårdskonsulent för Jägareförbundet.