Nu är den avgjord Kretskampen 2020 ”ungdomarnas” alldeles egna länsfinal i skytte. - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Jönköpings län

Fotomontage av

Nu är den avgjord Kretskampen 2020 ”ungdomarnas” alldeles egna länsfinal i skytte.

Så var då 2020 års upplaga kretskampen avgjord, detta år som inte varit något annat likt med anledningen av Corona pandemin.

Segrare Värnamo med 236 poäng och följaktligen Vaggeryd tvåa med 222 poäng. I lag Värnamo ingick; Alfred Lönnegård, Linus Davidsson, Sven Lindsten, Axel Feurst, lagledare David Kurtsson.

2020-08-29

Som ansvarig krets för genomförandet svarade Vaggeryds Jaktvårdskrets och som banvärd Hookortens jaktvårdsförening. Fyra lag hade aviserat intresse men till start kom bara två, Värnamo och Vaggerydskretsen. Det blev en tävling som efter kulskyttegrenarna var stenhård och till slut avgjorde hagelskytte kampen, då båda lagen hade lika många rätt på teorifrågorna, nio av tio.

kretskamp 2020 hagel Foto Lars Petersson.jpg

I kretskampen skjuter man jägarexamens markmål och lerduva, men den skillnaden att det är tio lerduvor och lite annorlunda poängberäkning på markmålet Hare. Man skjuter också klass 1 skytte på stillastående älg 80 meter samt rådjur 50 meter, alla genomförs med stöd.

 

kretskamp 2020 22 long foto Lars Petersson.jpg

Teoriprovet består av 10 frågor på jägarexamsnivå, i denna tävling hämtade ur Svenska jägarförbundets självtestfrågor under fliken jägarexamen på hemsidan.

Varje moment i sig har maxpoängen 50, så slutresultatet kan aldrig blir mer än 250 poäng.

kretkamp 2020 samkväm foto Lars Petersson redigerad.jpg

”Gästande lag från Värnamo anlände i god tid och fick värma upp i skjutsimulatorn som klubben i Hok investerat i under det senaste året, detta gav tydligen resultat, för det var Värnamo kretsens lag  som segrade i denna kretskamp,

Grattis och välförtjänst därtill.

Efter själva tävlingsmomentet bjöds det på korv och kaffe, dessutom passade några skyttar från Värnamo på att skjuta Björnpasset, detta klarade de galant också!

Segrare Värnamo med 236 poäng och följaktligen Vaggeryd tvåa med 222 poäng.

I lag Värnamo ingick;

Alfred Lönnegård, Linus Davidsson, Sven Lindsten, Axel Feurst, lagledare David Kurtsson.

I lag Vaggeryd ingick;

Emil Stråth, Felix Andeberg, John Svensson, Karl Eckerström, Johannes Elg, Lagledare Johannes Eckerström

 

Det är inte lätt alltid att få tag i funktionärer till ett evenemang, inget undantag denna gång heller, ett stort tack till Göran Werninger Hok, som är lika pålitlig som ett atomur i Schweiz och Mats Andersson Skillingaryd som hoppade in hastigt och lustigt men med bravur.

 

Text och foto; Lars Petersson tillika tävlingsledare.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick