Harjakt för ungdomar! - Svenska Jägareförbundet
MasterPage.Master

Foton: Marcus Gunnarsson

Harjakt för ungdomar!

Lördagen den 9:e februari anordnade Kalmarsundskretsen och Smedjeviksgruppens återigen en harjakt för ungdomar i Starbäck. Det kom 12st ungdomar till samlingen och med faddrar blev det totalt 25st deltagare. På plats fanns även ett par meriterade Finnstövare. Förutsättningarna för en bra jakt var goda.

Hundarna släpptes och det dröjde inte länge förrän ett par harar var på benen. Det var många som fick se harar och efter en stunds buktande gick de i pass. Det hela slutade med att Robert Allansson och Anton Lundström fick skjuta varsin hare, båda två ungdomar som varit med på uppsiktsjakt.

Efter jakten bjöds det på grillad korv och de som ville fick skjuta luftgevär. Runt elden var stämningen på topp och nyfikna blivande jägare frågade ut sina faddrar.

2016-02-14 2016-02-14