bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Från vänster Olof Pålsson, Pär Avefall, Niklas Ljungberg, Jens Frank, Germund Eriksson, Anders Moberg, Per Kristoffersson, Birger Fransson, Robert Briland och Mats Berg

NVR utbildar rovdjursekipage.

2015-08-13

 

Jägareförbundet i Kalmar stod under två dagar som värd för att utbilda ekipage i södra Sverige inom NVR i rovdjursspårning. Germund Eriksson och Birger Fransson stod som instruktörer tillsammans med Jens Frank från SLU.

Ett gediget program med både teori och praktik väntade de 6 deltagande ekipagen.

-Det har varit två intensiva men mycket bra dagar med stora utmaningar för deltagarna säger Germund Eriksson.

Det är på Germunds gård i Stora Glosebo som Jägareförbundet i Kalmar förlagt utbildningen.

- Till stor del beror det på att jag här har bra praktiska möjligheter till spårträning i olika miljöer. Vi har under kursen spårat på allt ifrån Gullabo bensinmacks parkering till inne i hjorthägn och i skogsmark fortsätter Germund.

Under dagarna har deltagarna fått möjlighet att under erfaren ledning provat på att spåra både varg och lospår. En del av utbildningen genomfördes även i mörker där deltagarna blev anvisade spårstarten och skulle sedan själva spåra sig fram till slutet.               

-Utbildningens upplägg är att vi startar upp med två dagars träning och utbildning nu och sedan har deltagarna satt upp individuella målsättningar och träningsprogram som kommer bli hemläxan tills nästa träff i höst avslutar Germund.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick