Lyckad jägarskolejakt på kommunens mark - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Annika Brodin

Lyckad jägarskolejakt på kommunens mark

I helgen var två av Studiefrämjandet i Kalmars jägarskolor inbjudna till jakt på Ingelstorpsmarken som Kalmarsunds jaktvårdskrets får nyttja av Kalmar kommun. Det blev en mycket lyckad dag.

2019-01-20

Under söndagen fick två av Kalmars Jägarskolegrupper möjlighet att pröva på praktisk jakt i Ingelstorp.
En mark som Kalmar kommun upplåter till Kalmarsunds jaktvårdskrets för utbildning av unga och marklösa jägare.

Mycket djur i rörelse, så de flesta fick se rådjur, vildsvin, rävar, harar och diverse fåglar.
Två hundekipage jobbade på och till slut fick en av kursledarna tillfälle att fälla en stor galt på 130 kg +.
Därefter fick jägarskoleeleverna tillsammans med erfarna faddrar ta hand om viltet, från urtagning och sotning till bortforslande för upphängning.

Dagen avslutades med god mat bestående av vildsvinskött och grönsaker tillagade på murika ute i det fria. En härlig dag och erfarenhet helt enkelt.

//Text och foto, Annika Brodin