Stövarjakt för jägarskolan. - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Erica Lindquist

Stövarjakt för jägarskolan.

Lördagen den 12 januari bjöds södra Kalmar läns jägarskolor in till harjakt med stövare på södra Öland. Värdar för arrangemanget var Mörbylånga jaktvårdskrets Ribes Fritidsbutik, Smålands Stövarklubb och Studiefrämjandet.

Schillerstövaren Svante tar igen sig efter väl utfört arbete. Foto:Erica Lindquist

2019-01-15

Intresset var väldigt stort och det kom jägarskoleelever från Blekinge, Torsås, norra och södra Öland, Kalmar och Bergkvara...

Två hundar, Schillerstövaren Svante 11 år med förare Eva och Finnstövaren Teyla 6,5 år med förare Magnus var dagens huvudpersoner.
Det var mycket mark upplåten av flera jaktlag i området och ett 15-tal funktionärer/faddrar fick med sig 2-4 jägarelever ut på pass.

Öland visade sig från sin bästa sida och det var strålande solsken om än kallt och frostigt.
Vid samlingen på Ribes Fritidsbutik presenterade Anders -som förestår densamma och är inbiten stövarjägare- dagen upplägg och delade ut pass.
Agne Pettersson från Smålands Stövarklubb delade ut kepsar, berättade om sin klubbs verksamhet och hundarna visades upp och presenterades.

Vid en av de gamla jaktstugorna på marken sattes det upp markservice med eld och korvgrillning samt dricka, vilket var väldigt uppskattat då det blev kallt i morgonfrosten på pass!

Hundarna arbetade väl och två harar visade upp sig på södra delen av marken, doch var det tidigt i släppet så hundförarna valde att inte fälla dessa.
Det blev flera fina drev på hare men ingen gick i pass senare under dagen.
De sista jägareeverna lämnade elden vid 16,30 när sista hunden kopplats och även om ingen hare fick sätta livet till blev det en mycket lyckad och lärorik dag.

Vi tackar alla inblandade, funktionärer och föreningar för att ni gör dessa träffar möjliga, ni är guld värda!

Erica Lindquist Ordförande Mörbylånga jaktvårdskrets