Kalmar läns NVR:s samordnare på utbildning. - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Jonas

Kalmar läns NVR:s samordnare på utbildning.

I helgen som gick samlades alla NVR:s samordnare och hundansvariga tillsammans med länets ansvarige polis och jägare på JAKTIA i Västervik för utbildning och diskussioner. Alla områden var representerade.

2019-02-04

Det var 100% uppslutning i på frukostmötet som hölls på Gertrudsviks restaurang -lägligt placerad ett par hundra meter från JAKTIA Västerviks lokaler och skyttebiograf.

Alla områden inom länets NVR organisation var representerade och länets ansvarige jägare med biträdande samt ansvarig polis höll i trådarna och grupparbetet.

Ett tjugotal personer delades in i tre grupper och det var skytte, grupparbete och diskussioner kring vårt arbete.

Mycket nyttig övning och väldigt bra för utvecklingen av kontaktnätet i länet. Även om vi inte hade total samsyn i alla frågor så var grupperna väligt eniga i de frågor som lyftes.
Vi fick också en unik möjlighet att prova på ett projekt som är i sin linda -ett eftersöksskytte på biogtafen med mycket naturtrogna filmsekvenser som både ger puls och utrymme för eftertanke kring etik och säkerhet.

En mycket bra dag som genomfördes i samarbete med Studiefrämjandet och Svenska Jägareförbundet.
Träffen avslutades med gemensam sen lunch och många viktiga och trevliga diskussioner innan alla vände hemåt i snöyran. Stort tack till Gertudsviks restaurang och JAKTIA i Västervik för toppen service under dagen!

Biträdande länsansvarig jägare, Erica Lindquist