Länsmästerskapet i eftersök är avgjort! - Svenska Jägareförbundet
MasterPage.Master

Kalmar län

Foto:Germund Eriksson

Länsmästerskapet i eftersök är avgjort!

Den 5 maj genomfördes Kalmars länsmästerskap i eftersök. Det var Högsby jaktvårdskrets som var arrangör i år igen och platsen var Långemåla.

Foto:Germund Eriksson

2019-05-06

Som vanligt var det ett mycket välarrangerat LM med 4 olika stationer, bestående av spårprov, teoriprov, sökruta och ett skyttemoment.

Av totalt 10 deltagare lyckades hela 9 stycken gå prisprov vilket var mycket bra.

Nämnas bör att dagen innan, då domarna la spåren, så var det en hel del snö som smälte bort under natten.

Vinnare av LM:et blev Michael Olsson med hunden Bilbo från Västervik södra jaktvårdskrets som även blir arrangör nästa år.
På andra plats kom Karl-Johan Rydberg som även blev provets bästa ställande hund.
På tredje plast kom Mikael Schounke och bästa unghund fördes av Henrik Peterson.

Michael Olsson kommer även att tävla som representant för länet på regionmästerskapet den 4 augusti 2019.

Vi passar på att tacka alla engagerade funktionärer och deltagare från hela Kalmar län och speciellt då Högsby jaktvårdskrets för ett väl genomfört arrangemang.

Text: Germund Eriksson