Jägareförbundet Kalmar län på Solliden - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto: Erica Lindquist

Jägareförbundet Kalmar län på Solliden

27-28 juli hölls familjedagar med naturtema i slottsparken kring Sollidens slott på Öland. Jägareförbundet och NVR var inbjudna att delta och visa upp sin verksamhet. Det blev ett väldigt fint arrangemang med ett tusental besökande under två intensiva och varma dagar.

Delar av kungafamiljen på besök hos Jägareförbundet

2019-07-28

Även kungafamiljen besökte vår plats i Engelska parken och klappade eftersökshundar, pratade jakt, fick ballonger, smakade rökt vildsvin och inspekterade Jakriggen som Studiefrämjandet hade på plats.

Vi hade även med oss två fina ungdomar från Högsby jvk, Sofia 12 år och Olle 10 år, som pratade klövvilt och förevisade horn, tänder och skallar för nyfikna besökare i alla åldrar och nationaliteter.
Det blev mycket gissa bajset, gissa hornet, prat om vildsvin som klimatsmart mat och det byggdes insektshotell av alla besökande barn.
Insektshotellen överlämnades som viltvårdande gåva till Solliden och kommer att pryda parker och hjorthägn framöver, givetvis med vår fina logga på.

Mycket diskussioner kom att kretsa kring trafikeftersök och tusentals viltremsor delades ut på flera språk.
Vårt deltagande uppskattades mycket och vi fick en inbjudan på stående fot att komma även nästa år och att kanske utöka med en närvaro även på Skördefesten, det kallar jag gott betyg!

Erica Lindquist