Ytterligare 100 sälar på skyddsjaktsbelut till Kalmar län - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Niklas Liljebäck

Ytterligare 100 sälar på skyddsjaktsbelut till Kalmar län

Jägarna i Kalmar län har skött sig utmärkt och alla de 80 sälarna som skulle fällas blev fällda relativt fort och nu har Naturvårdsverket givit tillstånd att fälla ytterligare 100 sälar i länet fram till 31 januari 2020. Jägareförbundet ligger i framkant med säljaktsutbildningar och det gör tydlig nytta.

2019-09-14

Jägareförbundet i Kalmar län har haft två säljaktsutbildningar på Händelöp utanför Västervik, en i Tävelsrum på Öland och nu kör vi en i Oskarshamn den 24 september.

Detta har givit fina resultat och alla 80 gråsälar som skulle fällas blev fällda.

Naturvårdsverket har utan att tveka beslutat att ytterligare 400 sälar ska skyddsjagas och 100 av dessa ska jagas i Kalmar län.
Tiderna som gäller är från den 27 augusti i år till den 31 januari 2020, eller till det datum alla djuren är fällda.
Det är ett gott tecken att man börjar se hur stora stammar av säl vi egentligen har och att man börjar göra någonting åt detta från Naturvårdsverkets sida.

Beslutet kan du läsa genom att klicka här.