Jägareförbundet på Ölands skördefest - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Bollkastning på grisfigur från vakkoja roade. Foto:Erica Lindquist

Jägareförbundet på Ölands skördefest

Grillad vildsvinskorv, fällhornsutställning, Upptäck det Vilda Livet, hornbedömning, simulatorskytte, NVR, Älgskadefonden, tipspromenad, konservator, fågelholksspikning, jakt/hund/outdoorsprylar... Ja allt fanns på Ribes under Ölands skördefest

Titt, känna och lära om vilt Foto:Erica Lindquist

2019-10-05

För tredje året i rad medverkade Jägareförbundet, NVR, Studiefrämjandet, Älgskadefonden med flera hos  Anette och Anders på Ribes Fritidbutik i Tävelsrum under Ölands skördefest fredag, lördag och söndag.
Fokus låg på barn och unga samt viltkött som klimatsmart alternativ.

Barn och familjer kunde bland annat kasta boll på figurer från vakkoja och jakttorn, lära sig om det vilda livet inne i Naturrumsutställningen, spika fågelholkar, lära sig om vilt och trafik, gå tipspromenad, äta vildsvinskorv, skjuta på simulator och mycket mer.

Mörbylånga jaktvårdskrets ställde ut fällhorn från öländska älgar, en unik samling av nu bortgågne Christer Johansson, bestående av 48 olika horn med en 18 taggad uppsättning som kronan på verket.

Magnus Johansson hade mottagning och hornbedömning under hela helgen.

Vildsvinskorv grillades och röktrådjurslår bjöds till besökarna och det var mycket uppskattat och många ville köpa med sig vildsvinskorv och isterband hem.

NVR och Älgskadefondsföreningen informerade både gamla och ung om vikten av trafikeftersök och hur man ska gå tillväga om olyckan är framme. Många var väldigt intresserade av de uppstoppade djuren som Åke från Älgskadefonden visade upp. Hatten av för alla trafikeftersöksentusiaster!

Den inlånade utställningen Upptäck det vilda livet fick mycket intresse och det satt barn i torn och grottor, gömde sig i kamoflaguet eller hoppade ikapp med haren, provade älghjälmen eler lyssnade på filmen som tagits fram tillsammans med Studiefrämjandet.

Välrenomerade och duktiga Kalmarkonservatorn Irene Wemmer var på plats och många barn sprang in till henne för att få se färgskalorna på djuren som skulle tecknas av ute i tältet.
Det gök även upp en hel del jägare givetvis, som ville ha montage gjorda som minnen från en lyckad jaktdag.

Tyvärr regnade en del av fredagen bort och det är alltid slitsamt för de funktionärer som ska stå hela dagarna men hundratals och åter hundratals besökare och barn hade väldigt roligt och lärde sig en hel del om viltet, jakten och maten så visst är det värt det!

Stort tack till de från Kalmar länsförening, NVR, Mörbylånga jvk, Högsby jvk och Kalmarsunds jvk som ställde upp, ni är guld värda!

Även de mindre besökarna var väldigt trötta efter intensiva skördedagar!

Text:Erica Lindquist, ordförande i Mörbylånga jvk och kommunikatör Jägareförbundet Kalmar län