Kretskonferens på Staby Gårdshotell - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Staby Gårdshotell i Högsby

Kretskonferens på Staby Gårdshotell

En kall kväll i november samlades representanter från nästan alla jaktvårdskretsar i Kalmar län, på Staby Gårdshotell i Högsby för diskussion, information och trevligt samkväm, tillsammans med länsföreningens styrelse och jaktvårdskonsulent.

Intressanta diskussioner i Högsby

2019-12-03

Temat för denna kretskonferens var i huvudsak samförvaltning av klövvilt och tankar kring detta samt lite om ungdomsverksamheten i länet.
Konferensen inleddes med god middag med vildsvinsbiffar från Stabygårdens kök.

Ordförande Annika Brodin presenterade hur vi ligger till i Jakten på framtiden och det ser bra ut, måluppfyllnaden så här långt är god.
Jakt och viltvårdsgruppens Bill Nelson tillsammans med jaktvårdskonsulent Fredrik Zethraeus hade förberett ett flertal frågor för grupparbeten och diskussionsunderlag.
I grupperna gick diskussionens vågor högt och det framkom många funderingar och tankar kring framtidens förvaltning av våra viltstammar.
Vikten av rapportering och utbildning i Viltdata kom upp flera gånger och vi är bra på rapportering i länet men behöver bli bättre.

Viltförvaltningsdelegationens Conny Jakobsson förklarade hur arbetet med framtagandet av förslaget om samförvaltning av klövvilt gått till och hur man tänkt. Vi är ett av de län som går i bräschen för detta.

De ungdomar som kommit med fick också sitta med ett eget grupparbete. Det är väldigt trevligt att se många intresserade unga från våra kretsar!

Länsföreningen tackar alla medverkande från kretsarna som engagerar sig och arbetar för medlemmarnas bästa.

//Erica Lindquist
  Kommunikatör Jägareförbundet Kalmar län