Vikten av viltövervakning - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Mostphotos

Vikten av viltövervakning

En kväll i maj hade Jägareförbundet Kalmar län digital träff för kretsarnas viltövervakare, viktiga kuggar i jakt och viltvårdsuppdraget.

2020-05-27

Länsföreningens ordförande Bill Nelson hälsade de 20-talet deltagare välkomna till denna digitala utbildning och samtalskväll kring Viltdata och viltövervakning.
Jaktvårdskonsulent Fredrik Zethraeus höll i trådarna och visade direkt i Viltdataplattformen hur det fungerar och vart/hur man hittar rätt.

Många engagerade deltagare ställde frågor och det var ömsesidigt utbyte av information.
Erica Lindquist och Magnus Johansson från Mörbylånga jaktvårdskrets pratade om hur kretsen där gjort för att hålla en jämn hög inrapportering som har legat mellan 87-97% de sista åren.
Studiefrämjandet stod för uppkopplingen och det praktiska under kvällen.

Tack till alla er som lägger ner tid och energi på detta viktiga uppdrag ute i kretsarna.

Jägareförbundet Kalmar län