Klappjakt efter räv på norra Öland. - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Skyttarna: Johannes Bertilsson, Axel Ingeman, Björn Nilsson & Fredrik Samuelsson. Foto:Mattias Ingeman

Klappjakt efter räv på norra Öland.

En mycket lyckad rävjakt för Borgholms jaktvårdskrets Sista lördagen i februari bjöd kretsen in till klappjakt på norra Öland. Total uppslutning blev 21 män och 1 tjej som möttes i solskenet vid Källa bygdegård.

Nöjda passkyttar efter avslutad såt. Foto:Mattias Ingeman

2021-03-02

För dagen fanns fem planerade drev och snart var uppdelning av drevfolk och passare klar.
Bara någon minut in i det första drevet small det längs i söder på passlinjen och där låg dagens första räv!

Efter ytterligare två drev och en räv till på ett pickupflak var det dags för grillning.
Jaktvårdkretsen stod för korv, bröd och tillbehör. På det blev det hembakade kakor.

Med magarna fulla var det så dags för de två sista dreven som också blev väldigt lyckade. Två rävar till i backen.

Det sågs fyra rävar. Samtliga blev fällda med ett skott var och det var fyra tikar.

Lyckliga skyttar var Johannes Bertilsson, Axel Ingeman, Björn Nilsson samt Fredrik Samuelsson.

En bra dag för viltvården på norra Öland!

För Borgholms jvk, Mattias Ingeman