Stor besvikelse i Kalmar län när de nya jakttiderna publiceras! - Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Mostphotos Björn Johansson

Stor besvikelse i Kalmar län när de nya jakttiderna publiceras!

Under natten mellan fredag och lördag publicerades de nya jakttiderna i Svensk författningssamling. Det blir stora förändringar som rör Kalmar län. Bland annat stövarjakten efter räv kortas till 28 (9) februari och det blir jakt efter vårbock. Jakttiderna träder ikraft redan 1 juli.

2021-05-08

Det är med stor besvikelse vi ser på införandet av vårbocksjakt även i våra län säger Bill Nelson, ordförande i Jägareförbundet Kalmar län, detta trots att vi agerade kraftfullt och fick till ytterligare en remissrunda från Naturvårdsverket.

Vi har inte hunnit läsa in oss helt än eller hunnit ha något möte. Det finns ljusglimtar som till exempel ingen jakt på rågetter i februari och vi får behålla kråkjakten. Det verkar också vara lättare att få jaga skarv.

Känslan är dock att de som beslutar i detta inte har någon respekt för eller kuskap om förvaltning eller på samspelet i naturen och besvikelsen från våra medlemmar är väldigt stor.

Länk till SVENSK JAKT:s bevakning.

De nya jakttiderna kan du läsa här:SFS2021-334 nya jakttider.pdf