Kalmar län

Korpar avfångade i Vadareprojektet på Öland. Foto:Erica Lindquist

På gång just nu i Jägareförbundet Kalmar län!

Tiden rusar fram och det händer mycket i länet just nu. Vi försöker hålla er uppdaterade via hemsida och Facebook samt genom mejlutskick men här kommer ytterligare lite matnyttig information om vad som är på g i närtid.

2022-04-06

- Länsstämman genomfördes i Högsby den 30 mars och nu är alla kretsar, länsförening och valberedning utsedda för kommande år. Har du inte alla kontaktuppgifter? Hör av dig till Maria Augustsson på Kalmar kontoret och ställ din fråga! Maria kan du ringa till på 010-5847284 eller mejla HÄR!

-Jaktsäsongen börjar dra sig mot sitt slut, än fins tid för bland annat kråka och kaja men givet vis även vildsvinen. Glöm inte att rapportera ert fällda vilt! Viltövervakningen blir allt viktigare för att vi ska kunna få behålla våra jaktbara arter.
Har ni frågor eller behöver hjälp med er viltrapportering? Ta kontakt med jaktvårdskonsulent Fredrik Zethraeus på 010-5847046 eller mejla HÄR!

-Arbetet mot vårjakt på råbock i syd leds nu av jaktvårdskonsulent Karin Stoeckmann som håller i trådarna. Skrivelse är inlämnad från förbundet tilllandsbygdsministern och vi har flera riksdagspolitiker som aktivt arbetar för att påverka in i det sista.
Blir det så att jakten kommer bli av så arbetar vi också parallellt med  informationsmaterial att sprida bland viltvårdsområden, ÄSO:n, jaktlag och jägare i länet.

-Rovdjursfrågan och då inte minst frågan om storleken på vargstammen i landet som nu är utom kontroll drivs både lokalt och nationellt. Tålamodet är slut och problemet måste lösas nu. Länsföreningen träffar både politiker och andra makthavare och ser till att frågan får plats på länets agenda.

-Under pingsthelgen kommer Svenska Jägareförbundets riksstämma hållas i Kalmar. Mycket arbet och tid läggs på att få denna att flyta smidigt, dessutom kommer vi på Stortorget under lördagen ha massor med aktiviteter och visa upp Kalmar läns fantastiska jägarkår och vad vi pysslar med.

-Det finns fortfarande en del utbildningar att gå under våren nu, bland annat om Viltvårdsområden, Valberdningsutbildning, Slagfälla för bäver och Viltundersökare utbildning, för mer information följ länken HÄR!

-Vi håller på att uppdatera alla uppgifter på hemsidan så att ni ska få tag på rätt personer via den. Har ni synpunkter eller önskemål så hör av er till Erica Lindquist på mejl HÄR!

-Ett konstituerande styrelsemöte kommer hållas med länets sytrelse den 12 april.

-Ett större möte för att fördela arbetsgrupper och ansvarsområden i länets styrelse kommer att hållas den 23 april.

-Kretskonferens skall enligt planen hållas den 19 april, mer information kommer om detta.

-Glöm inte att uppdatera era e-postadresser! Då får ni all information som skickas ut och logga in på era sidor på Jägareförbundet och kolla så att alla er uppgifter stämmer.

-Den 6 juni kommer NVR i södra Kalmar län att ha en träff på skjutbanan i Tokebo.

- 21 maj går instruktörslyftet av stapeln i Jönköping. Alla Jägareförbundets instruktörer inom jaktskytte, jägarskola och hund är inbjudna till denna dag för kompetensutveckling och samtal. Har du som instruktör inte fått kallelsen? Hör av dig till Maria på kontoret i Kalmar!

-En ny sida om viltmat kommer att lanseras inom kort på Jägareförbundets hemsida. den hittar ni HÄR!

Gott avslut på jaktåret 2021/22!