bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Anna Andersson/Mostphotos

På gång i Jägareförbundet Kalmar län just nu.

Det är fullt ös bakom kulisserna i Jägareförbundet Kalmar län just nu. På agendan finns givetvis oron över eventuell vargetablering i vårt län, kommande licensjakt på lodjur, vikande älgstam och arbete gentemot våra myndigheter och politiker.

2022-11-18

-Kommande vecka hålls det kretskonferens i Oskarshamn dit länets 12 jaktvårdskretsar är inbjudna. Teman för diskussion är bland andra älg och flerartsförvaltning, hundverksamhet i länet och rovdjursfrågor. Har ni medskick? Ta kontakt med din jaktvårdskrets och skicka med frågan.

-Jägarskolor ha dragit igång i flera av länets kommuner. Vi sammarbetar med Studiefrämjandet i dessa utbildningar. Är du intresserad av att bli jägarskoleledare? Saknas det jägarskola i ditt närområde? Hör av dig till administratör Maria Augustsson så kopplar hon er till rätt person.

-Jaktvårdskonsulent Fredrik Zethraeus bjuder in till Älgmöte på två platser i länet, ÄFG/ÄSO/Jaktvårdskrets representanter är inbjudna. Syftet är att stärka kvaliteten i älgstammen och vässa precisionen i våra skötsel- och förvaltningsplaner.

-Viltförvaltningsdelegationen sammanträder sista veckan i november. Här diskuteras bland annat förvaltning av stora rovdjur men också flerartsförvaltning och mycket annat som rör länets vilstammar. Vi representerar jaktintresset och Conny Jakobsson är vår starke man i VFD.

-Politiker från Kalmar län har lyssnat på jägarna och sticker ut hakan via Socialdemokraternas nyutsedde jaktpolitiska talesperson Tomas Kronståhl som rivstartar sitt uppdrag med att uppmana regeringen att stoppa vårjakten på råbock i södra Sverige. Läs artikeln HÄR!

-Radio Kalmar P4 har uppmärksammat att det fällts färre vildsvin i år än föregående. Lantbrukare sam jaktvårdskonsulent intervjuas på temat. Detta kan du lyssna på HÄR!
Snyggt jobbat jägarkåren som förvaltar vildsvinen väl i länet!

-Det planeras för fullt inför kretsarnas årsmöten och länsföreningens stämma.
Vet du någon som förtjänar att uppmärksammas lite extra? Föreslå till din krets eller länsförening som kandidat till ett förtjänsttecken.

-Länsstyrelsen fick backa på sitt Natura 2000 förslag efter kraftiga proteststormar från markägare och jägare med flera. Vi vill tacka alla förtroendevalda och medlemmar som tog sig tid till att närvara vid dialogmötena och framförde vårt ställningstagande, det gör skillnad.

 

 

Tillbaka till överblick