bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Erica Lindquist

Etikföreläsning för jägarskolan.

En torsdagkväll i sena januari bjöd Mörbylånga jaktvårdskrets in ett flertal jägarskolor till föreläsning i Etik, hundanvändning och eftersök med Jägareförbundet Kalmar läns Birger Fransson.

2023-01-27

Träffen hölls hos Studiefrämjandet i Kalmar och ett 50-tal jägarskoledeltagare dök upp. 
Birger Fransson lägger ner mycket tid på att besöka jägarskolor men även jaktlag och ÄSO:n och föreläser om den viktiga jaktetiken samt hundanvändandet. Birger har många års erfarenhet som eftersöksjägare och hundinstruktör och belyser på ett mycket lättförståerligt vis det ansvar vi alla delar för att behålla en hög etik i jakten.

Birger visade ett bildspel men ochså flera filmsnuttar från både jakt och skarpa eftersök samt talade om våra fantastiska verktyg -eftersökshundarna. 
Deltagarna fick beskrivet allt från hur ett mentaltest på hund går till till hur det är att dra ut ett 100 kilos vildsvin ur en våtmark.
Det blev många frågor men även skratt till beskrivning av dråpliga situationer.

Tack till Birger Fransson som än en gång ställer upp och sprider kunskap till jägarskolan. Ett jättetack också till Svenska Jägareförbundets administratör på Kalmarkontoret Maria Augustsson, som på plats riggade upp sin dator och hjälpte deltagarna med frågor runt Cursio, fixa med lösenord och bli medlemmar på plats. Vilket dröm team!

//Kommunikatör Jägarförbundet Kalmar län, Erica Lindquist

 

Tillbaka till överblick