bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Erica Lindquist

Har ni aldrig tidigare sett en sal full med vardagshjältar? Kolla in denna bild!

Söndagen den 16 april träffades nämligen alla NVR anslutna eftersöksjägare och kontaktpersoner, tillsammans med länsansvariga jägare från angränsande län och regionansvarig polis. I detta rummet sitter den samlade kompetensen för cirka 50.000 viltolyckor på 10 år! Det ni, det är någonting att vara stolt över!

2023-04-18

Det blev som sagt fullt i salen på Parken i Oskarshamn när Nationella Viltolycksrådet träffades för kompetensutveckling och informationsträff under en dag.
På dagens agenda stod information från länsansvarig jägare Germund Eriksson och viktig information från vår uppskattade regionalt ansvarige polis, Mats Berg som talade om hur arbetet ser ut framöver och vart arbetet ligger med överföring av förordningar mellan polis och Naturvårdsverk.
Germund och Mats.jpg
Efter en bensträckare blev det föreläsning av leg veterinär och kirurg Jens Stetter från AniCura, på temat akutsjukvård hund samt tips och råd för hur man förebygger skador och formtoppar sina hundar. Diskussioner om foder och andra vikriga faktorer i hur man optimerar förutsättningarna för friska hundar rullar på i salen under föreläsningen.
jens stetter.jpg
Därefter följde ett enklare grupparbete där alla de 12 samordnarna från alla komungrupper samlade "sitt" gäng för att göra ett medskick inför kommande nationella träffen i Gävle i maj.

Lunch och goda samtal följer på detta och efter detta tog Per "Bula" Kristoffersson vid om eftersökshunden, spårarbetet och lämnade många värdefulla tips och råd till de församlade NVR:arna. Här följde mycket frågor och livliga diskussioner. 
Bula.jpg
Det var ett uppskattat och viktigt forum att träffas och utbyta erfarenheter med varandra samt att få till sig vad som rör på sig i organisationen just nu, både lokalt, regionalt och nationellt.
Tack till Parken i Oskarshamn för mycket bra sevice.
Tack till föreläsare och länsansvariga jägare från Jönköping, Kronoberg och Blekinge för att ni kom på besök. Tack till Mats Berg för ditt engagemang!
Sist men inte minst, tack till alla engagerade NVR:are som kom och tack för det fantastiska arbete ni utför!

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick