bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Erica Lindquist

Jägareförbundet Kalmar län var väl representerade på Elmia Game Fair

Under Kristi Himmelsfärds helgen gick "Jakt Elmia" av stapeln i Jönköping. Det var tre fullmatade dagar med massa verksamhet både ute och inne. Kalmar län hade god representation, både av förtroendevalda och tjänstemän. Extra glädjande med de yngre som ställde upp och kom och pratade jakt, spikade holkar och på ett föredömligt sätt representerade länets jägarkår!

2023-05-21

Redan i foajén mötte förbundet upp och hälsade besökare välkomna under alla tre dagara.
Under dessa dagar kunde mässbesökarna i Svenska Jägareförbundets inomhusmonter träffa tjänstemän inom olika områden för diskussion om, varg, fjälljakt, älgförvaltning, juridik, blyfrågan, ja listan var lång.
Trofébedömarna fick jobba på ordentligt och administratörerna hade fullt upp med digitala medlemskort och annan medlemsservice. 
Det var köer till GAIM simulatorerna och många hundra fick testa på VR skytte. 
gaim korr.jpg

Studiefrämjandet fanns på plats för att snacka jägarskola och ta anmälningar, jägarskoleinstruktörer värvades också på plats. I samma hörna fanns det horn, käkar, skinn och massa annat spännande som barnen gärna fick plocka med och ett konstprojekt där trötta barn kunde sitta och rita medans föräldrarna tog en kaffe och snackade jakt. Även en selfie-hörna var placerad här där man kunde prova både älghorn, bockhorn och kronhjortshorn för att föreviga på bild.
selfie korr.jpgbarn korr.jpg

Massvis med underskrifter för en bättre jaktpolitik i EU samlades in och både Generalsekteterare, Förbundsordförande och Riksjaktsvårsdkonsulent fanns i montern hela dagarna för samtal med medlemmar.

Ute spikades det fågelholkar, stektes kolbulle och eftersöksorganisationen NVR fanns på plats så många människor både gamla och unga fick nya kunskaper om jakt och Svenska Jägareförbundets viktiga arbete.
Det var trevligt nog väldigt många besökare från Kalmar län och glada skratt och roliga annekdoter underhöll de lite trötta mässarbetarna.

Det var en mycket lyckad helg och alla inblandade har arbetat hårt med mässan.
Tack alla för givande och trevliga dagar i Jönköping!

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick