bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Erica Lindquist

Traditionell "Prova på skytte" och familjedag på Öland

Öland visade sig från sin vackraste sida när det var dags för traditionellt prova på skytte för ungdomar med familjer på GAF:s jaktskytteklubb söndagen i Kristi Himmelsfärdshelgen.

2023-05-22

Det var svårt att konkurera med många andra aktiviteter som pågick under denna helg men ett 30-tal barn och ungdomar med sina familjer dök ändå upp i strålande solsken och sommarvärme till skyttedagen.kula korr.jpg

Det erbjöds 22-skytte på 50-metersbanan med självmarkerande löpande älgfigur på en station, sittande och liggande 22-skytte på markmål på den andra, samtidigt fanns det möjlighet att testa hagelskytte på frångående duva, vilket många tyckte var spännande. 

hagel korr.jpg      holk korr.jpg


Våra fantastiska sponsorer Gubben i Matlådan och Scanomat hade dukat upp kaffe och grillkorv med tillbehör och Ribes Fritidsbutik höll med all ammunition. Studiefrämjandet fanns på plats och pratade om jägarskolan och annat man kan göra för intresserade ungdomar. Jaktskytteklubben ställde upp med sin anlägning, funktionärer och sponsrade med lerduvor och de båda jaktvårdskretsarna från Borgholm och mörbylånga hade folk på plats och bjöd på dryck och fågelholksspikning för de lite yngre som inte ville skjuta.
GIML stå korr.jpg scanomat korr.jpg
Det var en mycket lyckad och fin dag även om vi hade hoppats på lite fler besökare. Vi tar med oss att storhelgen inte är den bästa att lägga denna dag på utan återgår till en tidigare helg i maj nästa år.

Tack alla som kom, tack till våra lokala företagare i Mörbylånga kommun som sponsrar våra ungdomssatsningar och tack till alla idella krafter som gör att allting fungerar!
Screenshot_20230522_102728_Chrome.jpg ladda ned.pnglogos_nyast (2).jpgGAF korr.jpg

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick