bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Jägareförbundet Kalmar läns ordförande, Bill Nelson, ledamot Conny Jakobsson och Västervik norra jaktvårdskrets ordförande Per Frisell delar ut stipendiet till Linden Bergstedt, Gävle. Foto: Privat

Välförtjänt stipendie till jaktelev på Gamlebygymnasiet

För andra året delades Jägareförbundet Kalmar läns stipendie på 5000 kr ut till en sistaårselev på Gamlebygymnasiets Jakt och viltvårdlinje.

Foto:Privat

2023-06-09

Jägareförbundet Kalmar läns representanter Bill Nelson och Conny Jakobsson, tillsammans med Västervik norra jaktvårdskrets ordförande Per Frisell, deltog vid skolans avslutningsceremonin i kyrkan i Gamleby.

Tillsammans med kollegiet vid skolan hade en elev som utmärkt sig under utbildningen, utsetts att mottaga stipendiet, nämligen Linden Bergstedt från Gävle.
Saxat ur motiveringen:
"Du har under din treåriga utbildning på Gamlebygymnasiet, inriktningen Jakt- och viltvård, på ett föredömligt och ödmjukt sätt deltagit i undervisningen, tagit ett stort ansvar för aktiviteter och dina skolkamrater både under arbetstid och fritid.
Med stor företagsamhet har du förkovrat dig i kunskapen om jakt, både inom Sveriges gränser och utanför Europa. Genom att lära dig om annat vilt och annan jaktkultur, visar du en vilja att gå i bräschen för dagens unga jägare och elever.
Linden, du är en mycket lämplig ambassadör för jakt och viltvård. Tack för dina insatser och lycka till i framtiden."
Ett annat kriterie är eleven är medlem i Svenska Jägareförbundet.

Bill Nelson passade också på att tacka Gamlebygymnasiet -som drivs av Hushållningssällskapet- och dess kollegie för att man satsar på just jakt och viltvård som inriktning.
Det känns tryggt att veta att det varje år kommer ut en ny välutbildad kull med unga jägare.

Lycka till Linden och alla dina kurskamrater med jakten i framtiden. 

Tillbaka till överblick