bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto: Privat

Brottsvåg mot länets skjutbanor!

Under de senaste veckorna har flera skjutbanor i Kalmar län utsatts för inbrott, stöld och vandalism. Ett råd från en av de drabbade skjutbanorna är -se över era försäkringar, plocka hem allt som är värt något och håll koll!

Ryckhults skjutbana i Högsby möttes av denna syn... Foto:Privat

2023-07-11

Det är kämpigt nog att hålla igång ideell verksamhet i form av jaktskyttebanor, långhållsbanor och andra skytterelaterade föreningar och klubbar. 
Många sliter för att ungdomar och nya ska få en chans att hålla på med det de brinner för, då känns det, från hjärtat, extra djävligt att se meningslös förstörelse och upptäcka att allt arbete man lagt ner bara slagits i spillror!

Jag tror att de flesta kan relatera. 
Just nu verkar det vara en våg av inbrott hos skytteföreningar och minst tre banor har under gångna veckan blivit bestulna och sönderslagna, framför allt i de mellersta delarna av länet.

Det är inga genier som utför brotten, på en av skjutbanorna har man antagligen velat stjäla tunga saker och kört sin (falskskyltade) bil rakt ut över älgvallen och blivit hängande...
Man har tömt pulversläckaren i markeringssystemet och slagit sönder det man kommit åt. 
Ytterligare ett tips från en av skjutbanorna som mdrabbats är att se över vilken försäkring man har, då de själva blir utan ersättning för sin dyra utrustning. Dessutom fick de lära sig att om du har dragkrok eller fäste till en sådan på sin åkgräsklippare så täcker inte hemförsäkringen detta, då räknas den som ett fordon...

Så håll koll på försäkringar och vad som finns på banorna, be grannarna hålla lite extra koll kanske och anmäl alla fall till polisen så att de har en chans att koppla eventuellt stöldgods till rätt brott.

ryckhult2 korr.jpeg

Tillbaka till överblick