bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Kalmar län

Foto:Erica Lindquist

Nyutbildade älgkasserare och viltprovtagare inför jaktstarten!

Båder Kalmar och Kronobergs län hade deltagare med på en utbildning för älgkasserare och viltprovtagare, som gick av stapeln i Oskarshamn under sensommaren.

Foto:Erica Lindquist

2023-09-18

Germund Eriksson höll utbildningen för ett 30-tal deltagare från de båda länen. Erik Ågren, Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, var inbjuden att hålla en dragning om viltsjukdommar bland annat, vilket var mycket intressant och uppskattat.

Nu har förordnande från länsstyrelsen i Kalmar län kommit till älgkasserarna. Dessa är även viltprovtagare, ni hittar den uppdaterade listan här på sidan under Kontakt
Här finns även kort information om kostnader förknippade med eventuellt besök. Skriv gärna ut en kopia och ha med er vid jakten vid behov av älgkasserare enligt §37 om man anser att det krävs en besiktning för eventuell otjänlighet av älg. 

Tänk på att om det handlar om förkortande av djurs lidande som inbegriper statens vilt, vänd er direkt till polisen, då det handlar om en så kallad §40c.

Här hittar du en länk till Länsstyrelsen Kalmar läns hemsida: Råd om vilda djur

Här hittar du en länk till Länsstyrelsen Kalmar läns hemsida med aktuella älgkasserare: Älgkasserare

Välkomna till era uppdrag alla nyutbildade älgkasserare/viltprovtagare och tack för att ni kämpar på, ni som hängt med länge.

//Jägareförbundet Kalmar län

 

 

 

Tillbaka till överblick