Ungdomsläger på Rådde - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Emilia Hylander krossar lerduvor. Foto: Andreas Martinsson

Emilia Hylander krossar lerduvor. Foto: Andreas Martinsson

Ungdomsläger på Rådde

Andra helgen i augusti arrangerade Jägareförbundet Södra Älvsborg ungdomsläger på Rådde Gård i Länghem. Det var 17 förväntansfulla och kanske lite nervösa ungdomar mötte upp vid Jägarstugan på fredagseftermiddagen. Första aktiviteten vara att bygga torn och fågelholkar. Tornen var beställda till ett par nya pass i skogen på Rådde. Efter bygget pratade Henrik Lundblad om hundar och eftersök och vad som behövs för att lyckas med detta.

På kvällen var det dags att jaga räv, grävling och vildsvin. Flera markägare runt Länghem hade släppt till mark så alla hade bra pass för i första hand räv. På alla pass var det vilt framme i olika storlekar, från hare till älg. På fredagskvällen lyckades ungdomarna skjuta en räv och ett vildsvin.

På lördagen var det skytte på programmet. Hela dagen tillbringades på skjutbanan i Ulricehamn. Där fick ungdomarna skjuta på olika hagelstationer, med .22:a samt med klass 1. Skyttet är ett populärt inslag även om del får lite ont i axeln efter ett tag.

Även på lördagskvällen var det jakt, nya pass och nya möjligheter. På viltparaden låg det två rävar och även denna kväll hade mycket vilt observerats på passen. Kvällen avslutades med korvgrillning, ledarna var vid det här laget ganska möra men ungdomarna satte igång och spela fotboll och håll på till efter midnatt. Är det läger så är det.

Efter frukosten på söndag var det uppsittning i bilarna och transport till Svenljunga där naturbruksgymnasiet har hägn med dovvilt och vildsvin. När vildsvinen matas fram är de mer eller mindre tama vilket gör att man kan studera dem på nära håll och se skillnaden mellan hon- och handjur samt skillnad mellan olika åldrar.

Innan lägret var slut var det dags att arbeta lite då tornen som byggts på fredagen skulle bäras ut till passen. Det var inte direkt några vägpass utan tornen skulle en bra bit bort på nya hyggen. Då är det bra att passa på när det finns många som kan hjälpa till att bära. Trötta och nöjda vände ungdomar och ledare hem på eftermiddagen.

Ungdomssektionen vill tacka ungdomar och ledare för ett lyckat läger.

//Andreas Martinsson

 Fler fotonkommer att läggas upp under Ungdom


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2015-08-21 2015-08-21