bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Gäddfärsbiffar

Lite omväxling i kött-dieten

Detta är ju en fisk som enligt mitt förmenande är helt missgynnad. Mycket fint kött men ratat utav många, äter själv gädda i alla former. Synd att vi tappar bort konsten att tillaga den men alla pratar om tjyvorna dom små v-formade benen.

Här kommer en rätt där ni inte har möjlighet att känna av dem. Prova detta i sommar.

Ingredienser:

  • 4,5 hg gäddfile,
  • 3 morötter,
  • 4 potatisar,
  • 1 gul lök,
  • 1 ägg,
  • 1 msk vetemjöl,
  • 2 tsk salt, vitpeppar och citronpeppar, dill, timjan eller vitlök och svartpeppar.
-- kvarn.jpg Mal ihop alla ingredienserna. Klicka sedan ut i stekpanna i lämpligt stora biffar. Stek några minuter på varje sida. Servera med potatis, gräddfilsås med dill, persilja och gräslök.

2013-02-16 2015-01-15