Gäddfärsbiffar
Lite omväxling i kött-dieten
Detta är ju en fisk som enligt mitt förmenande är helt missgynnad. Mycket fint kött men ratat utav många, äter själv gädda i alla former. Synd att vi tappar bort konsten att tillaga den men alla pratar om tjyvorna dom små v-formade benen.
Här kommer en rätt där ni inte har möjlighet att känna av dem. Prova detta i sommar.
|
Ingredienser:
- 4,5 hg gäddfile,
- 3 morötter,
- 4 potatisar,
- 1 gul lök,
- 1 ägg,
- 1 msk vetemjöl,
- 2 tsk salt, vitpeppar och citronpeppar, dill, timjan eller vitlök och svartpeppar.
|
 |
Mal ihop alla ingredienserna. Klicka sedan ut i stekpanna i lämpligt stora biffar. Stek några minuter på varje sida. Servera med potatis, gräddfilsås med dill, persilja och gräslök. |