bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Vilthamburgare

Har man gjort hamburgare själv en gång, vill man aldrig mer köpa färdiggjorda.

600g malen viltfärs (för 4 portioner)
4 ciabattabröd, färdigköpta ogräddade
 
Sås
2 dl majonnäs
3 cl mörk rom
1 vitlöksklyffta, pressad
2 msk grön chilipuré eller finhackad
grön spansk peppar
Havssalt och vitpeppar
1 stor gul lök
smör till stekning
1 bifftomat i skivor
inlagda fefferoni
rucolasallad
Rör färsen i en bunke och forma till fyra runda burgare, så platta som det bara går.
Grädda bröden i ugn och dela på dem.
Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
Skiva och stek löken, då blir den lite rundare i smaken.
 
Grilla hamburgarna lätt rosa i het belagd panna och krydda-men tänk på att det är chili både i såsen och som tillbehör.
Fördela hamburgare, tomat, fefferoni, lök och rucola i bröden.
Ringla såsen över, lägg på överdelen av bröden och servera.
 
Lycka till, idag finns det ju små fina enkla hamburgerpressar att köpa till humant pris.

2013-02-16 2015-01-15